HTML

Ablakfólia-ablakfóliázás? Amit tudni érdemes!

Az épületeken használatos ablakfóliákkal és az ablakfóliázással kapcsolatos információkkal foglalkozik a blog. Milyen fóliát érdemes választani? Mit is tud a fólia? Aktuális témák és kérdések a fólia piacon. Autófólia kérdésekben az autofolia.blog.hu oldalon található információ.

Friss topikok

Linkblog

Ablakfólia minden évszakra

2011.07.22. 11:50 LLumarFolia

Utólag is növelhető az üvegfelületek energiahatékonysága, megfelelő szigetelőfóliával az ablakokon kiáradó hő akár 93 %- ka bent tartható, még egyszerű üvegszerkezet esetén is.

A nyári hűtési terhelést több mint 30 %- ban az ablakokon betóduló hő eredményezi, télen pedig ezzel éppen ellentétesen az ablakok túl sok hőt engednek ki, terhelve ezzel a fűtési rendszert, ablakfolia, ablakfóliázás, energiamegtakarítás, LLumarköltségnövekedést eredményezve. A nyári problémákra hatékony megoldást jelent a legtöbb minőségi tükröző vagy neutrális fólia, amelyek a felmelegedést hatékonyan csökkentik.
Független tesztek alapján a LLumar hővédő fóliák légkondicionált épületeknél akár 15 százalékkal is csökkenthetik az energiafelhasználást. A legtöbb fólia azonban ez idáig csak a nyári problémákra tudott választ adni, így az évnek csak egy meghatározott részében működött hatákonyan. Ma már olyan termék is elérhető, amely jelentősen hozzájárul az üvegszerkezetek téli hatékonyságának javításához is. A LLumar EnerLogic fólia legfőbb tulajdonsága, hogy - a tradicionális termékekhez hasonlóan - nyáron a hőt az épületen kívül tartja, télen viszont - a tükröző vagy neutrális hő-, fényvédő fóliákkal ellentétben - benntartja a meleget. Míg a hagyományos fóliák a legjobb esetben is a sugárzott hő 10-40 %- át verik vissza a LLumar EnerLogic új generációs Low-E fólia, a 0,07-es emisszivitási értékének köszönhetően, a belső hő 93 %- át képes bent tartani. Így a tesztek szerint szimpla üvegeknél a hő átbocsátási tényezőt (U érték) akár 40 % feletti mértékben is javíthatja, de egy korszerűbb dupla üvegezésnél is 10-25 %  javulás érhető el.
Az sem elhanyagolható tény, hogy a fóliázás nem termel jelentős hulladékot, így az ablakcsere esetén az üvegek kidobása által keletkező környezetterheléssel sem kell számolnunk.
További részletes információk a szigetelő fóliákkal kapcsolatban az ablakfólia oldalon találhatók. Biztonsági-, UV védő-, dekor és autófóliákkal kapcsolatban a LLumar oldalon tájékozódhat.

 

Szólj hozzá!

Címkék: szigetelés energiamegtakaritas hőszigetelő energiamegtakarítás autófóliázás foliazas szigetelő autófólia ablakfólia hővédő llumar enerlogic folizas autofoliazas

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása